Nastavení přístupnosti

mobilni rozhlas
30.05.2016 - 16:38

Od 1. června lze ve šech autobusech DPMD hradit jízdné i bezkontaktní bankovní kartou

Cestující městskými autobusy mohou od 1. června platit jízdenky bezkontaktní platební kartou. Tuto službu zákazníkům má děčínský dopravní podnik jako jeden z mála v republice.

Co se změní v městské autobusové dopravě od 1. 6. 2016?

1) Od 1. června můžete hradit jízdné ve všech autobusech na linkách provozovaných Dopravním podnikem města Děčína, a.s. i bezkontaktní bankovní (platební) kartou!
2) Od 1. června si můžete ke své bezkontaktní bankovní (platební) kartě (BBK) přiřadit i časový kupón nabízený v tarifu.

Jak se odbavím bezkontaktní BBK?

1) BBK můžete uhradit jakékoliv jízdné dle tarifu ve všech autobusech Dopravního podniku města Děčína, a.s. pouhým přiložením ke čtečce. Odbavovací zařízení pozná, zdali je k BBK přiřazen kupón či nikoliv. V případě, že k BBK přiřazen není, dojde k transakci a stržení částky za základní jízdné.
2) Odbavení bezkontaktní platební kartou je rychlé a bezpečné. Na BBK se nic nezapisuje a je pouze Vaším identifikátorem v případě přiřazení časového kupónu.

Co znamená přiřadit kupón k BBK?

1) Přiřadit kupón k BBK je možné pomocí e-shopu nebo na předprodeji.
2) Časový kupón pro MAD v Děčíně si můžete zakoupit a přiřadit ke své BBK přes e-shop z jakéhokoliv místa s internetovým připojením a již nemusíte na předprodej.
3) Kupón bude ve vozidlech DPMD, a.s. aktivní nejpozději do třetího pracovního dne od uhrazení kupónu.

Jak si mám přiřadit kupón ke kartě?

1) Přihlásíte se do e-shopu, registrujete BBK, ke které chcete přiřadit kupón, vyberete pro vás vhodný kupón a ten uhradíte bezhotovostně. Nebo navštívíte předprodej tak, jak jste zvyklí. Pro přiřazení kupónu k BBK je nutné být v e-shopu registrován. K registraci se využívá e-mailová adresa cestujícího.
2) Při nákupu v e-shopu můžete zakoupit časový kupón bezhotovostně. Uhradit hodnotu kupónu je možné z bankovní karty nebo převodem z účtu.
3) Časový kupón na občanské (plné) jízdné, můžete nakupovat ihned po přihlášení do e-shopu.
4) Požadujete-li přiřadit k BBK zvýhodněný kupón, přihlásíte tuto platební kartu v e-shopu. Navolíte druh slevy. Vzhledem k tomu, že je nutné prokázat nárok na slevu, musíte navštívit náš předprodej v Uhelné ulici, kde tento nárok na slevu prokážete příslušným dokladem a ten Vám bude v e-shopu potvrzen. Současně Vás vyfotografujeme a fotografii přiřadíme k Vaší BBK zaregistrované v e-shopu, pokud jste to již neudělali při registraci BBK v e-shopu. Od této chvíle můžete nakupovat v e-shopu i zvýhodněné kupóny.
5) O zaplacení i aktivaci zakoupeného časového kupónu Vás budeme informovat e-mailem.
6) Kupóny budou ve vozidlech DPMD, a.s. aktivní nejpozději do třetího pracovního dne od uhrazení kupónu. Doporučujeme zakoupit si kupón v e-shopu s dostatečným předstihem.
7) S dostatečným předstihem Vás budeme informovat e-mailem o vypršení platnosti kupónu.

Co když platební kartu ztratím nebo jí skončí platnost?

1) E-shop umožní převést zakoupený kupón na další BBK.
2) Pokud BBK skončí platnost, pak vás v dostatečném předstihu budeme informovat. Můžete si zaregistrovat novou BBK a následně kupón na tuto kartu převést. Pokud Vaše nová karta vyžaduje aktivaci u vydavatele, kupón převeďte až po této aktivaci.
3) Pokud kartu ztratíte či je Vám odcizena, převeďte si kupón na novou BBK co nejdříve. Převést kupón na jinou kartu můžete jednou měsíčně.

Má použití bezkontaktní platební karty v MAD nějakou výhodu?

1) BBK už většinou máte, nemusíte pořizovat novou. Použít můžete BBK se značkami Visa a MasterCard. Zda je vaše karta bezkontaktní poznáte, pokud je na kartě symbol .
2) BBK máte obvykle u sebe a nepotřebujete drobné mince.
3) Je to jednoduché, pohodlné a bezpečné. Při odbavení v autobuse nezadáváte PIN.
4) Stávající karty pro MAD zůstávají v platnosti.
5) Prostřednictvím BBK bude možné zakoupit si i papírovou přestupní jízdenku platnou v integrovaném dopravním systému DÚK.
6) Nezpracováváme Vaše osobní údaje. Stačí e-mail pro registraci v e-shopu.
7) Platba BBK je nejmodernější a nejbezpečnější způsob odbavení, který šetří čas.
8) Pod jedním uživatelským účtem můžete registrovat více bezkontaktních platebních karet.

Co dále připravujeme do budoucna:

Připravujeme předplacené bankovní karty s možností platit i u jiných obchodníků pro cestující, kteří nemají svoji bankovní kartu. Tyto karty budou k dispozici i jako nositelná elektronika (náramky, samolepky či přívěsky) nebo karta nahraná do mobilního telefonu. Rovněž připravujeme nejmodernější způsob odbavení pomocí metody „Variable fare“, který za Vás zoptimalizuje Vámi hrazené jízdné a zároveň zrychlí odbavení ve vozidlech.
Službu placení bezkontaktními platebními kartami zavedl Dopravní podnik města Děčína ve spolupráci s Českou spořitelnou a společností Visa.

Připravil: Dopravní podnik města Děčína a. s.

Počet zobrazení: 1441 Naposledy změněno: 30.05.2016 - 16:48

Ing. Jiří Anděl, CSc.
    Ing. Martin Kříž
    posta@mmdecin.cz

obyvatel (r. 2021)
průměrný věk
Děčín je nejníže položené město v České republice, ležící na soutoku Labe a Ploučnice. Jeho centrum má nadmořskou výšku 135 metrů. Jedná se o významný říční přístav a důležitou dopravní křižovatku (stýká se zde pět železničních tratí, prochází jím i 1. železniční koridor a několik významných silničních tahů).

Rodáci: spoluzakladatel Sokola prof. Miroslav Tyrš, matematik Johann Radon, topmodelka Karolína Kurková, herci Jiří Bartoška a Jiří Maryško, zpěváci Sámer Issa a Sabina Křováková, sportovci Vladimír Šmicer, Tomáš Kraus a řada dalších osobností.

Přívětivý úřad 2019Přívětivý úřad 2023