Nastavení přístupnosti

mobilni rozhlas
30.08.2021 - 14:44

VIDEO, PREZENTACE: Rekonstrukce Nového mostu začala 6. září

Autor:

Ředitelství silnic a dálnic začne v Děčíně se zásadní rekonstrukcí Nového mostu. Jako první přijde na řadu část jižní estakády mostu, a to úsek od sjezdu na Staré Město po Benešovskou ulici včetně nájezdu na Kamenickou ulici. První etapa je plánovaná do konce letošního listopadu, druhá, během které se bude opravovat severní estakáda, pak na příští rok.

„Pro Děčín je toto významná stavba, která na dlouhou dobu ovlivní dopravní situaci v Děčíně,“ uvedl primátor města Jiří Anděl. „Doufám, že stavba proběhne hladce a bez komplikací a bude dokončena včas,“ dodal primátor města s tím, že začátek oprav Nového mostu je zkoordinován s rekonstrukcí vodovodu a kanalizace na Labském nábřeží. Ta končí v neděli 5. září – od pondělí 6. září pak bude Labské nábřeží průjezdné pro veškerou, tedy i autobusovou dopravu. V pondělí 6. září proto dojde k částečné uzavírce Nového mostu, což pro řidiče znamená využívat objízdné trasy.

Zásadní rekonstrukce Nového mostu je nutná, dlouhodobě je ve špatném stavu. Na řadě míst se neustále tvoří výtluky, které budou před uzavírkou opraveny.

„Technický stav tohoto vytíženého úseku s vyšším podílem nákladní dopravy již vyžaduje nutnou rekonstrukci,“ říká Vít Plechatý, ředitel provozního úseku Správy Chomutov Ředitelství silnic a dálnic s tím, že oprava čeká jak povrch mostu včetně mostní konstrukce, tak i vyrovnávací vrstvy. Proběhne také celoplošná izolace. Celkem jde o opravu plochy o rozměru 25 tisíc metrů čtverečních – dojde totiž také k opravám povrchu na nájezdových a sjezdových rampách. První etapa je plánovaná od září do listopadu letošního roku, druhá pak od března do května 2022 s tím, že případný začátek stavby může ovlivnit počasí. Rekonstrukce vyjde na 72 milionů korun bez DPH, provede ji společnost SKANSKA a.s.

Kudy se bude jezdit?

V první etapě bude uzavřena část na jižní estakádě mostu. Řidiči, kteří pojedou z Podmokel, dojedou až ke sjezdu na Staré Město, po němž budou moci sjet. V tomto úseku tedy nebude žádné omezení. Pokud nechtějí sjet, protože pokračují například na Benešov nad Ploučnicí nebo Liberec, budou muset na začátku mostu využít objízdnou trasu na severní straně mostu, kam přejedou. Uzavřen bude směrem od Ústí nad Labem také přejezd nad kruhovým objezdem u Lidlu – auta jedoucí od Ústí budou muset sjet na kruhový objezd.

Pokud pojedou řidiči od Benešova nad Ploučnicí či od Liberce, nic se pro ně v první etapě nemění, přejedou Nový most do Podmokel jedním jízdním pruhem, budou moci sjet v polovině mostu na kruhový objezd na Staré Město nebo k rybníku a budou moci využít bez omezení i Vilsnickou spojku směrem na Ústí nad Labem.

Řidiči, kteří jedou ze Starého Města, nebudou moci najet na Nový most směrem na Benešov či Liberec, ale pouze směrem na Podmokly. Tudy je také vedena oficiální objízdná trasa směrem Liberec či Benešov nad Ploučnicí s tím, že sjedou z Nového mostu a přes kruhový objezd u Tesca se na něj zase vrátí.

Protože bude uzavřen i nájezd z Nového mostu na Kamenickou ulici, veškerá doprava bude vedena z Nového mostu na Benešovskou ulici a odtud následně Lipovou ulicí na Kamenickou. Právě Kamenická ulice bude v dolní části částečně neprůjezdná – pokud řidič pojede například od staré pošty směrem na Kamenickou ulici pod železničním viaduktem, dopravní značení ho dovede na Benešovskou ulici.

Počet zobrazení: 6963 Naposledy změněno: 19.09.2021 - 07:36
Sdílet

Média

Video Nový most

Základní údaje

  • Statutární město Děčín
    Magistrát města Děčín
    Ing. Jiří Anděl, CSc.
    primátor města
    Ing. Martin Kříž
    tajemník úřadu
    Budova A1:
    Mírové nám. 1175/5, 405 38 Děčín
    50°46'25.7"N 14°11'44.3"E
    Budova B1:
    28. října 1155/2, 405 02 Děčín I
    50°46'58.5"N 14°12'57.2"E
    IČO: 00261238; DIČ: CZ00261238
    +420 412 593 111
    Úřední hodiny magistrátu
    posta@mmdecin.cz
    Datová schránkadatová schránka
     statutárního města Děčín: x9hbpfn
    Datová schránkadatová schránka
     Magistrátu města Děčín: nj6wxpq
      

Něco málo o Děčínu

47951
obyvatel (r. 2021)
43
průměrný věk
118
rozloha (km²)
35
městských částí
448
ulic
Děčín je nejníže položené město v České republice, ležící na soutoku Labe a Ploučnice. Jeho centrum má nadmořskou výšku 135 metrů. Jedná se o významný říční přístav a důležitou dopravní křižovatku (stýká se zde pět železničních tratí, prochází jím i 1. železniční koridor a několik významných silničních tahů).

Rodáci: spoluzakladatel Sokola prof. Miroslav Tyrš, matematik Johann Radon, topmodelka Karolína Kurková, herci Jiří Bartoška a Jiří Maryško, zpěváci Sámer Issa a Sabina Křováková, sportovci Vladimír Šmicer, Tomáš Kraus a řada dalších osobností.

ISO 9001:2015

SGS Česká RepublikaStatutární město Děčín, Magistrát města Děčín je držitelem certifikátu kvality od mezinárodní firmy SGS se sídlem ve Švýcarsku.

Veřejné zakázky

Člen Platformy odpovědného veřejného zadávání

Město pro byznys

Město pro byznys

Přívětivý úřad

Přívětivý úřad 2019Přívětivý úřad 2023
2. místo
v Ústeckém kraji.
Potvrzeno
Ministerstvem vnitra
České republiky.

Back to top