POZOR – ZMĚNA ÚŘEDNÍCH HODIN!     Od 12.10.2020 jsou úřední hodiny na všech pracovištích vždy v pondělí a ve středu 8:00-10:00 a 14:00-17:00 hodin.
11.09.2020 - 13:48

Děčín pořídil dobrovolným hasičům nové terénní auto

Město Děčín pokračuje v modernizaci vybavení jednotek sboru dobrovolných hasičů (JSDH). V pátek 11. září si převzala JSDH z Horního Žlebu speciální terénní vozidlo POLARIS RANGER XP. Cena auta je 466 tisíc bez DPH, město ho zaplatilo ze svého rozpočtu.

„Jak jsme již avizovali, pokračujeme v naplňování koncepce, kterou zpracoval Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje. Chceme, aby naše dobrovolné jednotky měly moderní vybavení a byly akceschopné,“ říká primátor města Jaroslav Hrouda.

Speciální terénní vozidlo (čtyřkolka) bude sloužit pro zásahy v těžko přístupném terénu; vhodné je také pro lokalizaci požáru, dopravu materiálu (má valník) na místo zásahu a může pomoci i při dopravě zraněných osob z náročného terénu.

Město pořídí pro své JSDH i další vybavení, v současné době má požádáno o dotaci na novou cisternovou stříkačku a dopravní automobil to vše pro JSDH v Boleticích. V loňském roce město pomocí dotace pořídilo dopravní výjezdové vozidlo pro JSDH na Starém Městě.

„Tato jednotka potřebuje ještě novou cisternu, žádost o dotaci bude podána na jaře roku 2021“ doplnil Jaroslav Hrouda s tím, že v nedávné době došlo mimo jiné k rekonstrukci hasičské zbrojnice v Horním Žlebu. Všechny jednotky nyní navíc nyní testují nový svolávací systém Fireport, který v případě pořízení přispěje ke zvýšení akceschopnosti jednotek.

Naposledy změněno: 23.09.2020 - 10:45

Média