29.05.2020 - 11:28

Oprava střechy na zimním stadionu začala

Zimní stadion, do jehož oprav město Děčín každý rok investuje nemalé finanční prostředky, se letos dočká nové střechy. Investice za zhruba 26 milionů korun již začala, zhotovitelská firma VESTA GROUP s.r.o. si v květnu převzala staveniště. Protože se městu nepodařilo získat na opravu střechy dotaci, celou akci financuje ze svého rozpočtu.

„Majetek města je nutné obnovovat a zimní stadion si tuto investici určitě zaslouží. Proto jsem rád, že se podařilo tuto akci prosadit a vyčlenit na ni finanční prostředky,“ říká náměstek primátora pro územní a investiční rozvoj Vladislav Raška.

Město se do investice pustilo v době, kdy musí kvůli pandemii koronaviru počítat s výraznými propady příjmů do rozpočtu města. Střecha zimního stadionu je totiž ve špatném stavu, dovnitř dlouhodobě zatéká, proto se město rozhodlo, že tuto investici nezastaví. Vyměněná proto bude celá hlavní střecha. Ostatní menší střechy již prošly opravou. Hotovo by mělo být podle smlouvy v listopadu. Nový ročník hokejové sezony oprava střechy neovlivní.

Multifunkční sportoviště

Nejedná se o jedinou investici města do sportovního zázemí v Děčíně. V těsné blízkosti zimního stadionu vzniká v současné době multifunkční sportoviště za více než třicet milionů korun. Po dokončení tu budou k dispozici dvě multifunkční hřiště s umělým povrchem. Na jednom hřišti se bude moci hrát například malý fotbal, volejbal, nohejbal, tenis či basketbal, na druhém pak hokejbal a in-line hokej. Součástí areálu bude také skatepark, šatny, toalety a sprchy. Areál bude mít i umělé osvětlení. Multifunkční sportoviště by mělo být hotové během několika týdnů.

Ing. Jiří Anděl, CSc.

Přívětivý úřad 2019Přívětivý úřad 2020