Potřebuji si vyřídit Objednat se na úřad Úřední deska Kontakty Úřední hodiny Informace dle 106/1999 Sb.

Město chce vrátit pohotovost pro dospělé do děčínské nemocnice

Ilustrační foto Ilustrační foto

Vedení města chce vyjednávat o lékařské pohotovostní službě pro dospělé. Jeho záměrem je vrátit všechny služby lékařů do prostor děčínské nemocnice. Od letošního července totiž část lékařů slouží pohotovost ve svých ordinacích a pacienti si proto musejí dopředu zjišťovat, kde lékařskou pomoc hledat.

„Současný systém pohotovosti pro dospělé, kdy někteří lékaři slouží ve svých ordinacích, je nešťastný. Proto budeme jednat o změně. Svoláme schůzku se všemi lékaři sloužícími pohotovost a budeme se snažit dohodnout podmínky, za kterých by bylo možné vrátit všechny služby do děčínské nemocnice. Jednat budeme také s objednavatelem pohotovosti, což je Ústecký kraj, a s její provozovatelem Krajskou zdravotní a.s., “ vysvětlil primátor města Jaroslav Hrouda.
Město se nebrání finančně se na provozu pohotovosti podílet. „Na provoz lékařské pohotovosti přispívá město již dlouhodobě. Je pro nás velmi důležité, aby celý systém fungoval ke spokojenosti občanů i sloužících lékařů,“ doplnil primátor. Poskytnutí dotace na provoz lékařské pohotovostní služby projednají zastupitelé ve čtvrtek 13.12. 2018.

Přečtěno: 525 krát