Potřebuji si vyřídit Objednat se na úřad Úřední deska Kontakty Úřední hodiny Informace dle 106/1999 Sb.

OTEVŘENÉ SLUŽBY

POČASÍ V DĚČÍNĚ

Děčín má svého architekta

ilustrační foto ilustrační foto

Město bude mít svého architekta. Komise složená z odborníků a vedení města ho v polovině dubna při pohovoru vybrala z uchazečů o veřejnou zakázku s názvem Architekt statutárního města Děčín. Komise vybírala z osmi nabídek. Uchazeči přednesli svou vizi práce městského architekta a v pohovoru odpovídali na otázky komise. Jako nejvhodnějšího pro funkci městského architekta komise vybrala Ondřeje Beneše, který působí mimo jiné jako pedagog na Fakulta architektury ČVUT.

Radnice si od architekta slibuje komplexní přístup při revitalizacích města, řešení veřejného prostoru nebo péči o historické dědictví. Ondřej Beneš díky svým znalostem, zkušenostem, odborné praxi a v neposlední řadě výbornými komunikačními schopnostmi podmínky komise splnil. "Rozhodování nebylo jednoduché. Vesměs všichni uchazeči o tuto pozici byli výborně připraveni a vybrat toho nejlepšího byl nelehký úkol. Věřím, že vítěz bude přínosem našeho města,“ řekla Marie Blažková, primátorka města.

Komise byla ve složení primátorka Marie Blažková, náměstek primátorky Valdemar Grešík, zastupitel Milan Rosenkranc, předseda komise urbanistiky a životního prostředí Otto Chmelík, a architekti Michal Kuzemenský, Petr Lešek a Martin Hilpert. Poslední zastoupil jako náhradník omluveného architekta Marka Janatku.

Ing. arch. Ondřej Beneš, PhD. se narodil v Táboře v roce 1969. Je absolventem Fakulty architektury ČVUT a doktorského studia v oboru teorie architektury tamtéž. V současné době na fakultě architektury působí v ateliéru Stempl-Beneš. Zároveň vede vlastní projekční praxi a je bohatě přednáškově a publikačně činný.

Přečtěno: 1901 krát Naposledy změněno čtvrtek, 27 duben 2017 09:25
Markéta Lakomá

tisková mluvčí Magistrátu města Děčín

ISO 9001:2008

ISO DĚČÍNStatutární město Děčín – Magistrát města Děčín získal od mezinárodní firmy se sídlem ve Švýcarsku certifikát pro systém kvality dle normy ISO 9001:2008.