Potřebuji si vyřídit Objednat se na úřad Úřední deska Kontakty Úřední hodiny Informace dle 106/1999 Sb.

Děčín bude mít vlastního architekta zřejmě na podzim

Hájení zájmů města, komunikace s veřejností, konzultační a poradenská činnost v oblasti architektury, urbanismu, územního plánování, životního prostředí a památkové péče, to vše bude mít v náplni práce architekt města, kterého nyní radnice vybírá.

Vedení města se rozhodlo zřídit funkci městského architekta. „Obsadit toto místo opravdu kvalitním odborníkem není jednoduché. Již dlouhou dobu vedeme různá jednání, absolvovali jsme také několik přednášek pořádaných Komorou architektů. Nyní máme jasno, jak takového člověka vybereme a co od něj vlastně budeme požadovat,“ řekl Valdemar Grešík, náměstek primátorky. Městský architekt je dnes již standardem. Děčín tak po mnoha letech získá odborníka, který zajistí koncepční přístup při revitalizacích částí města i při nových výstavbách. Podílet se bude například na urbanisticko –architektonickém rozvoji města, tvorbě veřejného prostoru, péči o historické dědictví, přípravě architektonických soutěží a podobně. „Přípravy na výběrové řízení jsou nyní v plném proudu. Je velmi důležité, abychom vybrali opravdu dobře. Pomáhat nám s tím bude komise složená z kapacit mezi architekty i zástupci města,“ vysvětlil Valdemar Grešík. Radnice nyní jedná s významnými architekty, kteří by mohli zasednout ve výběrové komisi. Kdo nakonec tuto poměrně významnou a důležitou funkci získá, bude jasné na podzim letošního roku.

Přečtěno: 2434 krát