Potřebuji si vyřídit Objednat se na úřad Veřejné zakázky Úřední deska Kontakty Informace dle 106/1999 Sb.

Cestující městskou hromadnou dopravou čekají změny

Více jak milion korun by mělo město ušetřit díky změnám na některých linkách městských autobusů. Omezení se dotkne pouze nerentabilních a nevytížených spojů.

Optimalizací některých linek městské autobusové dopravy chce město ušetřit peníze. „Úpravy jsou provedeny pouze na vybraných linkách tak, aby co nejméně ovlivnily požadavky cestujících v rámci města a zároveň přinesly určité úspory v hospodaření dopravního podniku,“ vysvětlila Marie Blažková, primátorka města. Od února tak dojde o sobotách, nedělích a státem uznávaných svátků ke spojení dvou linek č. 2 Bynov – Staré Město a č. 9 Autobusové nádraží – Nebočady. Díky této změně dojde k vytvoření nové linky č. 29 Bynov – Nebočady. Další změnou týkající se víkendů a státních svátků, s kterou musejí cestující počítat, bude omezení nočních spojů na linkách č. 32 Želenice – Nebočady a č. 33 Chrochvice – Jílové u Děčína, kdy nebudou v tuto dobu obsluhovány. Podobné omezení proběhlo také v roce 2008, kdy na základě průzkumu společnosti Czech Consult s. r. o. došlo ke zrušení linky č. 6 a dalších málo vytížených spojů. „Chceme opět provést průzkum využívání jednotlivých linek městské autobusové dopravy, abychom mohli lépe a efektivněji nastavit systém dopravy a lépe tak vyvážit potřeby cestujících a ekonomické možnosti města,“ dodala primárka města. Současná změna by měla ušetřit více jak dva nmiliony korun ročně. Případné další úpravy a změny v jízdních řádech budou včas zveřejněny na stránkách Dopravního podniku města Děčín a. s.

Přečtěno: 2741 krát