Potřebuji si vyřídit Objednat se na úřad Veřejné zakázky Úřední deska Kontakty Informace dle 106/1999 Sb.

Stavbu protipovodňových stěn otestuje cvičení

stavba PPO v roce 2013 stavba PPO v roce 2013

Povodí Labe, s. p. a Technické služby Děčín a. s. budou cvičit stavbu mobilních protipovodňových stěn. Pomáhat jim budou jednotky sboru dobrovolných hasičů. Nácvik této pro město velmi důležité ochrany před velkou vodou bude probíhat v ulici Ploučnická, v průchodu na Mariánskou louku u budovy bývalé Polikliniky a v prostoru pod Parolodí. Cvičení proběhne v sobotu 10. října od 8 do 15 hodin a zhruba na tři hodiny uzavře dopravu v ulici Ploučnická.

Děčín PPO velmi ocenil při povodních v roce 2013, kdy hladina Labe vystoupala na více než 10m, a právě díky protipovodňovým opatřením nedošlo ve městě k takovým škodám jako v roce 2002. Labe tenkrát kulminovalo 6. června na výšce 10,72 m a přesně o půlnoci protékalo Děčínem 3 710 m3 vody. Díky neúnavné práci hasičů, kteří bez přestání přečerpávali několika čerpadly vodu, se podařilo udržet průjezd z jedné strany Labe na druhou a Děčín tak byl po Roudnici nad Labem jediným místem, kde bylo možné překonat řeku. Díky protipovodňovým opatřením se podařilo ochránit pravý břeh Labe, nedošlo k zatopení Polikliniky, Aquaparku, Zimního stadionu, rezidenční čtvrti na Starém Městě a důležité spojující komunikace.

Přečtěno: 1875 krát