Vytisknout tuto stránku
05.05.2015 - 00:00

Pravidla uveřejňovaní informací v městském Zpravodaji

Autor:

Pravidla uveřejňovaní informací v městském Zpravodaji

  • Zpravodaj informuje o činnostech statutárního města Děčín, které vychází z usnesení zastupitelstva, rady města a vedení města, například o ukončených, probíhajících nebo připravovaných investicích, opravách, záměrech města apod., informuje o činnosti magistrátu města.
  • Zpravodaj dále přináší informace o společenských, sportovních a kulturních aktivitách v Děčíně, zejména těch, které získaly podporu města, ať už formou finanční, záštitou některého z představitelů města, nebo jde o aktivitu podpořenou právě medializací ve Zpravodaji. Subjekt, který akci pořádá, má sídlo v Děčíně, je příspěvkovou organizací města, občanským sdružením, nebo veřejnou institucí.
  • Zpravodaj zveřejňuje informace, o kterých pověřená osoba úřadu usoudí, že by mohly být důležité a užitečné pro veřejnost, nebo pro subjekt, který má být uveřejněním informace podpořen - charitativní aktivity, preventivní opatření apod.
  • Redakční stránky Zpravodaje neslouží ke komerční prezentaci a k prezentaci polických stran. Inzertní stránky (6 stran) jsou v režii zhotovitele. Tím je firma JIPRINT s.r.o., Kosovská 26/4505, 586 01  JIHLAVA, IČ: 46901736. Inzerce nesmí mít politický charakter a musí být v souladu s dobrými mravy.
  • Předmětem Smlouvy o dílo je výroba tiskoviny Město Děčín – zpravodaj, včetně roznosu do domácností v Děčíně. Zpravodaj má rozsah 16 stran formátu A4, náklad 26 000 výtisků a je vydáván s intervalem 1x za 14 dnů, v prosinci třikrát za měsíc a v měsíci červenec a srpen je vydáno pouze jedno číslo měsíčně, vždy v pátek. Za rok celkem 23 vydání.
  • Přípravou periodika se zabývá pověřená osoba úřadu pro přípravu Zpravodaje (tisková mluvčí, vedoucí kanceláře primátorky).
  • Zpravodaj vychází od června 2003, je zdarma distribuován do všech děčínských domácností v nákladu 26 tisíc. Zpravodaj vychází v souladu s platnou legislativou.
    Registrace: MK ČR 14498.
  • Zpravodaj v elektronické podobě lze najít na internetu na adrese: www.mmdecin.cz
  • Jeho pravidla dále podléhají tiskovému zákonu, který upravuje také příspěvky zastupitelů.
  • Příspěvky zastupitelů budou otiskovány v každém vydání v rozsahu ¼ strany A4 plochy zpravodaje. Texty ve formátu (Word, písmo Calibri, vel.11, počet znaků včetně mezer – 2363) budou zveřejněny v pořadí, ve kterém budou zaslány na adresu tiskovy.mluvci@mmdecin.cz .

 

Tiskový zákon

Výňatek:
§ 4a
Sdělení v periodickém tisku územního samosprávného celku

Vydavatel periodického tisku územního samosprávného celku je povinen poskytovat objektivní a vyvážené informace o územním samosprávném celku a poskytnout přiměřený prostor pro uveřejnění sdělení, které vyjadřuje názory členů zastupitelstva územního samosprávného celku, týkající se tohoto územního samosprávného celku.

Zpravodaj dále přináší informace o společenských, sportovních a kulturních aktivitách v Děčíně, zejména těch, které získaly podporu města, ať už formou finanční, záštitou některého z představitelů města, nebo jde o aktivitu podpořenou právě medializací ve Zpravodaji. Subjekt, který akci pořádá, má sídlo v Děčíně, je příspěvkovou organizací města, občanským sdružením, nebo veřejnou institucí.

Počet zobrazení: 20190 Naposledy změněno: 12.04.2017 - 14:49
Sdílet